Ppolska.starec← UrzadnikLog in

VII SA/Wa 275/07

Administrative courts2007-04-18
Case number
VII SA/Wa 275/07
Court
Wojewódzki Sąd Administracyjny w Warszawie
Judgment date
2007-04-18
Type
Postanowienie WSA w Warszawie

Judges

Leszek Kamiński

Ruling

Odrzucono skargę

Judgment text

SENTENCJA Wojewódzki Sąd Administracyjny w Warszawie w składzie następującym: Przewodniczący: Sędzia WSA Leszek Kamiński po rozpoznaniu w dniu 18 kwietnia 2007 r. na posiedzeniu niejawnym sprawy ze skargi A. i wspólnicy spółka jawna na decyzję Głównego Inspektora Farmaceutycznego z dnia [...] grudnia 2006 r. Znak: [...] w przedmiocie odmowy dokonania zmiany decyzji – zezwolenia na prowadzenie apteki postanawia: 1. odrzucić skargę A. i wspólnicy spółka jawna 2. zwrócić z Kasy Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Warszawie skarżącej A. i wspólnicy sp. j. kwotę 1000 zł. (jeden tysiąc złotych) tytułem uiszczonego wpisu sądowego. UZASADNIENIE Zarządzeniami z dnia 15 lutego 2007 r. doręczonymi przy pismach z dnia 2 marca 2007 r. Wojewódzki Sąd Administracyjny w Warszawie wezwał skarżącą A. i wspólnicy Sp. j. do uiszczenia wpisu sądowego w kwocie 1000 zł oraz do nadesłania dokumentu wykazującego sposób reprezentacji (aktualnego odpisu z KRS), w terminie 7 dni, pod rygorem odrzucenia skargi. Ze zwrotnego potwierdzenia odbioru znajdującego się w aktach sprawy wynika, iż przedmiotowe zarządzenia zostały doręczone skarżącej w dniu 8 marca 2007 r. W dniu 13 marca 2007 r. skarżąca Spółka uiściła należny wpis sądowy, jednakże pomimo upływu terminu zakreślonego przez Sąd, do dnia 15 marca 2007 r. nie nadesłała żądanego dokumentu. Zgodnie z art. 58 § 1 pkt. 3 ustawy z dnia 30 sierpnia 2002 r. – Prawo o postępowaniu przed sądami administracyjnymi (Dz. U. z 2002 r. Nr 153, poz. 1270 ze zm.) sąd odrzuca skargę gdy nie uzupełniono w wyznaczonym terminie braków formalnych skargi. Z uwagi na powyższe na podstawie art. 58 § 1 pkt. 3 w/w ustawy, Wojewódzki Sąd Administracyjny w Warszawie orzekł jak w sentencji postanowienia. O zwrocie kosztów orzeczono na podstawie art. 232 § 1 pkt 1 a) w/w ustawy.