Ppolska.starec← UrzadnikLog in

II SA/Wr 701/06

Administrative courts2007-01-17
Case number
II SA/Wr 701/06
Court
Wojewódzki Sąd Administracyjny we Wrocławiu
Judgment date
2007-01-17
Type
Postanowienie WSA we Wrocławiu

Judges

Mieczysław Górkiewicz

Ruling

*Odrzucono skargę

Judgment text

SENTENCJA sygn. akt II SA/Wr 701 /06 POSTANOWIENIE Dnia 17 stycznia 2007 r. Wojewódzki Sąd Administracyjny we Wrocławiu w składzie następującym: Przewodniczący: Sędzia WSA - Mieczysław Górkiewicz po rozpoznaniu w dniu 17 stycznia 2007 r. na posiedzeniu niejawnym sprawy ze skargi U. i T. K. na decyzję Samorządowego Kolegium Odwoławczego w W. z dnia [...] Nr [...] w przedmiocie środowiskowych uwarunkowań zgody na realizację przedsięwzięcia polegającego na " wydobywaniu kopaliny z złoża melafiru "T. – W." postanawia: odrzucić skargę. UZASADNIENIE sygn. akt II SA/Wr 701 /06 Uzasadnienie U. i T. K. złożyli w niniejszej sprawie skargę na decyzję Samorządowego Kolegium Odwoławczego w W. z dnia 24 sierpnia 2006 r. nr [...], którą organ utrzymał w mocy decyzję organu I instancji w sprawie środowiskowych uwarunkowań zgody na realizację przedsięwzięcia polegającego na " Wydobywaniu kopaliny z złoża melafiru T.-W.". Zarządzeniem z dnia 8 listopada 2006 r. skarżący zostali wezwani do usunięcia braków formalnych skargi przez uiszczenie wpisu sądowego w kwocie 200 złotych w terminie 7 dni pod rygorem odrzucenia skargi. Z akt sprawy wynika, że Zarządzenie powyższe zostało skutecznie doręczone skarżącym w dniu 20 listopada 2006r. Mimo upływu zakreślonego terminu skarżący nie uiścili należnej opłaty od skargi. Wojewódzki Sąd Administracyjny zważył, co następuje: Stosownie do treści art. 220 § 3 ustawy z dnia 30 sierpnia 2002 roku - Prawo o postępowaniu przed sądami administracyjnymi ( Dz. U. Nr 153, poz.1270 z póź. zm.), skarga podlega odrzuceniu, jeżeli strona nie wykonała zarządzenia w przedmiocie uiszczenia wpisu w terminie. Skoro zatem, skarżący mimo wezwania nie uiścili należnej opłaty od skargi, wniesiona przez nich skarga podlega odrzuceniu, co orzeczono na wstępie na podstawie wskazanego wyżej przepisu prawa.